Samfunnsansvar

”Vi besøker personlig fabrikkene vi samarbeider med og kjenner eierne, fabrikkene og produksjonsprosessene godt. Slik kan vi med egne øyne oppleve og se at fundamentale verdier som menneskerettigheter og arbeidsrettigheter er godt ivaretatt.”

Klærne du du kjøper hos oss i kashmir og merinoull er produsert i Nepal hos familiedrevne fabrikker. Nepal er et fattig land og fordi vi er en liten aktør er vi heldige som kan produsere her og kunne bidra til bærekraftig utvikling i lokalsamfunnet. Samfunnet preget av store ulikheter mellom kvinner og menn og det er derfor gledelig at kvinneandelen er høy på fabrikkene vi benytter. Kvinner og menn har de samme rettighetene i Nepal, men det er de gamle tradisjonene som regjerer samfunnet. Kvinner skal ikke konkurrerer med menn i arbeidslivet og helst være hjemme. Vi er glade for å bidra til uavhengighet og  selvstendighet for kvinner i Nepal.

Fabrikkene vi benytter er sertifiserte som ”Chyangra Pashmina Companies”

Denne sertifiseringen og registrerte varemerket stiller strenge krav til fabrikken og produksjonen.  Varemerket er anerkjent i mer enn 40 land (inkludert USA og EU) og forsikrer at du som forbruker får høy kvalitet på produktene du handler og at det eksisterer gode etiske forhold på arbeidsplassen.

Det er ikke lov å bruke barn i arbeidet på disse fabrikkene og bedrifter registrert med dette varemerket oppfordres til å benytte kvinner i sin produksjon. Fabrikkene tilbyr ordnede arbeidsforhold, normal arbeidstid, trygt arbeidsmiljø og en stabil inntekt.

Vi besøker personlig fabrikkene vi samarbeider med og kjenner eierne, fabrikkene og produksjonsprosessene godt. Slik kan vi selv se at viktige verdier som menneskerettigheter og arbeidsrettigheter er godt ivaretatt.

 Garn og sertifisering
Garnet som benyttes i produksjon av Sunday Stories sine klær er sertifisert av SGS. Selskapet er verdensledende når det gjelder inspeksjoner, verifikasjoner og sertifisering.