Du er ingen «nupper»!

Har du klaget over nupper på genseren din til en venninne eller i en butikk og fått svaret; ”Du er sikkert en type som nupper”? Vi kan fortelle at nupper handler ikke om deg…

Nupper er utrolig irriterende og det ser heller ikke særlig bra ut. Av og til føles det som om alle andre har nuppefrie, perfekte ullplagg men det stemmer stort sett ikke.  

Det er faktisk slik at alle naturmaterialer har en tendens til å nuppe. Dette gjelder klær i både høy og lav prisklasse.

Nupper handler handler ikke om dårlig kvalitet men at fibrene i naturmaterialer har ulike lengder og de korteste fibrene er de som blir til de irriterende nuppene.

 Noen materialer nupper mindre
Ullblandinger med merinoull har en tendens til å nuppe mindre enn andre blandinger. Merinoullens fibre er naturlig krøllete og elastiske og holder fibrene sammen slik at de ikke dukker opp som en nupp. Sunday Stories selger de fleste modeller i en blanding av 70 prosent merinoull og 30 prosent kashmir. Dette er supre klær i meget god kvalitet.

Friksjon – en stor nupper
Stor sett vil du ha flest nupper der plagget utsettes for friksjon, særlig langs innsiden på ermene og under armen. Enkelte jakker og vesker kan også skape nupper.

Altså, nupping har sjeldent med dårlig kvalitet å gjøre men handler om fibre, blandinger og også hvordan du behandler plagget ditt. Et ullplagg skal for eksempel ikke vaskes ofte (Se Sunday Stories vaskeråd).

Hvordan fjerne nupper?
Det enkleste er å fjerne nuppene skånsomt med en ullkam.

Vi anbefaler ikke elektriske nuppemaskiner eller barberblad fordi du lett får hull i plagget samt at nuppeproblemet kan bli verre fordi maskinen går hardt løs på fibrene.

Vi kan herved bekrefte at du ikke er en nupper. 

Hilsen jentene i Sunday Stories 

Lurer du på noe om ull? Send oss gjerne en e-post hello@sunday-stories.com

 

 

 

Eldre innlegg Nye innlegg