Slik behandler du dine klær i kashmir!

Behandler du dine klær i kashmir riktig, vil du ha glede av dem lenge.
Her er noen råd for suksess!

Vi i  Sunday Stories anbefaler rens av alle våre plagg. Om du likevel ønsker å vaske plagget så skal vi gi deg oppskriften.

Luft er best
Klær i naturmaterialene kashmir- og merinoull skal ikke vaskes etter hvert bruk. Det plagget ditt liker ekstra godt er å henges ut til lufting i kald frisk luft.

Skånsom vask
Har du en relativt ny vaskemaskin kan du benytte program for ull eller silke på maks 30 grader. Da fikser maskinen resten! Du kan også håndvaske plagget skånsomt.

Bruk vaskemiddel beregnet for ull som for eksempel Milo og ikke benytt mykningsmiddel. Håndvasker du, bruk lunkent vann på maks 30 grader. Etter en kort bløtlegging og skylling press vannet forsiktig ut av plagget uten å vri det. Rull gjerne plagget inn i et håndkle for å presse ut vann. Klær i kashmir og merino skal tørkes flatt, gjerne på et håndkle. Ikke heng det opp i våt tilstand da dette vil kunne endre plaggets fasong.

Stryking
Ikke alle liker å stryke, men av og til må en til pers. Vreng plagget og stryk det på lav varme. Beskytt plagget ved å bruke et kjøkkenhåndkle mellom strykejernet og plagget.

Helt ren, tørr og skrukkefri  og på plass i skapet! Ikke heng det opp på kleshenger,  plagget kan miste fasongen og det vil vi ikke.

Skriv gjerne til oss – vi svarer alltid
Har du spørsmål om vasking av ditt Sunday Stories plagg skriv gjerne til oss, vi svarer alltid!  hello@sunday-stories.com

Eldre innlegg Nye innlegg