Skjerfet - et evig motetilbehør!

Tror ikke det mange dager i løpet av et år du ikke bruker et deilig skjerf. Når ble egentlig skjerf motetilbehør og et fast innslag i hverdagen?

Skjerf kan brukes til det meste! Det skjønte allerede den tidligste skjerftrendsetteren den mektige egyptiske dronning Nefertiti. Allerede på 1350 f. Kr pyntet hun seg med skjerf.

Men, skjerf har ikke alltid blitt brukt til å pynte seg eller holde seg varm. Romerne var mer praktiske og brukte et skjerf som ble kalt ”Sudarium” eller ”svetteskjerf”. De brukte den til å tørke svette og holde seg ren og pen.

I det gamle kinesiske keiserdømme ble skjerf benyttet til å identifisere soldatenes rang og denne form for identifisering ble også benyttet hos kroatiske soldater i 30 års krigen. Skjerfet de benyttet ble kalt ”kravatt” og dette lange tøystykke ble ekstremt populært under den franske revolusjonen der det vokste i lengde og bredde og ble farget i ulike farger avhengig av hvem du sympatiserte med.

High-end fashion
Skjerfet ble for alvor et trendy motetilbehør tidlig på 1800-tallet da både menn og kvinner omfavnet skjerfet. I 1837 ble Hermes stiftet og produserte sine vakre silkeskjerf og like etter kom Burberry på banen.

I løpet av 1900- tallet ble skjerfet viktig motetilbehør for både menn og kvinner.

Nå er vi i 2017 og er vel enige om at vi aldri kan få for mange skjerf!

Sjekk ut Sunday Stories vakre skjerf i kashmir- og merinoull

Source: Wikipedia

Eldre innlegg Nye innlegg